FC Almere
Media Bericht Agenda Wordt lid! Word vrijwilliger! Facebook logo
MediaBerichtAgenda Word vrijwilliger!Wordt lid!
Documentatie/Over ons/over ons

over ons

Onze vereniging is onlosmakelijk verbonden met SV Almere. SV Almere was de eerste voetbalvereniging van Almere, opgericht in 1977. Deze zondagclub ging ten onder aan zijn eigen ambities, uitmondend in een treurig faillissement in 2008, ondanks spontane acties van een aantal trouwe leden om de club te redden. Op 9 april van datzelfde jaar richtte een kleine groep mensen de nieuwe vereniging FC Almere op. Het vertrouwde groen werd in de nieuwe clubkleuren gehandhaafd, het oorspronkelijke wit als tweede kleur werd ingeruild voor zwart. De nieuwe club kon gebruik blijven maken van de accommodatie op Sportpark De Marken.
FC Almere werd een zaterdagvereniging, waarvan het standaardteam moest starten in de 5e klasse. Ook speelde er in de beginjaren nog een eerste team op zondag, maar na een succesvolle start in de 6e klasse, bekroond met het kampioenschap, trok het elftal zich uiteindelijk in seizoen 2010/2011 terug.

Het eerste zaterdagteam werd ook direct kampioen in de 5e klasse B met een doelsaldo van 100-9, hetgeen in het daarop volgend seizoen in de 4e klasse E succesvol met een titel werd voortgezet (doelsaldo 70-9). In het eerste elftal van 2013 speelt nog een aantal leden dat een groot deel van hun jeugd op ons sportpark in Almere Haven sportief heeft doorgebracht, waarvan twee spelers zelfs gestart zijn in de minipups (6 jarigen) van de oude vereniging.
Hoewel FC Almere dus een zaterdagvereniging is speelt er nog een aantal jeugd- en veteranenteams op de zondag. Het ledental in seizoen 2013-2014 bedraagt zo’n 650 leden.

In het seizoen 2013-2014 is het zaterdagteam via de nacompetitie gepromoveerd naar de tweede klasse , het ledenaantal is in dit jaar gegroeid naar 790 leden en heeft de club een mooie weg ingeslagen. Naast dit zaterdag team zien we ook dat diverse selectieteams uit de jeugd reeds hoofdklasse voetballen . Hierdoor weet ook steeds meer talent de weg naar de voetbalclub in Almere Haven goed te vinden.