FC Almere
Media Bericht Agenda Wordt lid! Word vrijwilliger! Facebook logo
MediaBerichtAgenda Word vrijwilliger!Wordt lid!
Hoofdtrainer Jamal Yahiaoui terug
vrijdag 11-01-2019 - afkomstig van Bestuur

Beste leden,

Gisteravond heeft een afvaardiging van het bestuur en de technische commissie gesproken met de hoofdtrainer Jamal Yahiaoui. Hieruit is naar voren gekomen dat het voor Jamal niet haalbaar is om volgend seizoen een zaterdagelftal te trainen. Jamal heeft zelf kinderen die op zaterdag wedstrijden spelen en net als velen wilt Jamal daarbij graag aanwezig zijn. Na goed overleg hebben Jamal en het bestuur besloten om aan het einde van het seizoen afscheid van elkaar te nemen.Jamal blijft tot het einde van het seizoen verantwoordelijk voor de zaterdag selectie

Het bestuur.

De pers

Jamal Yahiaoui gaat niet verder bij FC AlmereDe samenwerking van Jamal Yahiaoui en zaterdag tweedeklasser FC Almere blijft beperkt tot één seizoen. Donderdagavond besloten beide partijen na deze jaargang in goed overleg afscheid van elkaar te nemen. Het trainen van een zaterdagclub is voor hem niet meer mogelijk.

“Ik had graag door willen gaan bij FC Almere. Het is een leuke spelersgroep, ik kan het met iedereen vinden, er is genoeg potentie. Wat dat betreft is het jammer. Maar met mijn privésituatie (volgt onder meer UEFA A Youth-cursus bij Almere City, red.) is een zaterdagclub voor mij niet meer te doen”, zegt de oefenmeester. “Ik heb twee kinderen die op zaterdag voetballen. Die moeten overal heen en als vader moet je er natuurlijk ook bijzijn. Arno Splinter vraagt vaak aan mij of hij iets later mag komen omdat hij ergens naartoe moet met zijn zoontje. Dat kan ik heel goed begrijpen, want ik heb hetzelfde, maar een trainer kan dat iets moeilijker.”

Yahiaoui, voor wie een zondagclub de beste uitkomst is om zijn trainersloopbaan te vervolgen, was de technische commissie voor met deze mededeling. “Aan onze kant was het eigenlijk ook een beetje gedaan”, verklaart Peter Kruithof namens de technische commissie. “Ik weet dat Jamal het heel erg druk heeft en daarom zijn we in goed overleg uit elkaar gegaan.”

Onder zijn leiding draait FC Almere een tegenvallend seizoen. In de zaterdag tweede klasse B staan de Almeerders op een elfde plek. Wel werd er in de districtsbeker verrast door de laatste 32 te bereiken. Hierin is eersteklasser DHSC de tegenstander. “We hebben een slechte seizoenstart gehad en willen nu voor de tweede periode gaan. We hebben de ambitie om te knallen”, zegt Yahiaoui, die erop gebrand is het seizoen goed af te sluiten. “Waar we ook eindigen.”